Selge bolig

Selge bolig

Drømmer du om et vellykket salg og budrunder? Da må du ta styling seriøst! - det lønner seg hver gang.

Hvorfor er det viktig å klargjøre boligen for salg:

Når du skal selge boligen din ønsker du godt besøk på visningen og flere budgivere. Da er det avgjørende med et godt førsteinntrykk.  For å skape størst mulig interesse bør huset ditt fremstå attraktivt og fristende, en bolig man virkelig får lyst til å kjøpe. Derfor er det også så viktig å style til den målgruppen du henvender deg til.  Dette er gode grep for å oppnå det salget du ønsker deg.

Gode forberedelser lønner seg:

Gå fra rom til rom inklusive bod, kjeller og loft. Rydd godt og ta bort alt som ikke skal være med på flyttelasset. Ta en stor rengjøring eller skaff hjelp til dette før stylingen starter, for denne skal til slutt være prikken over ien.

Det er lurt å sjekke om det er behov for litt småflikking, for eksempel på utsatte steder som dørkarmer og i entreen, sjekk at ikke dørhåndtak er løse eller lysbrytere er blitt for gamle. På badet er det silikonkanter og plastlister på dusjvegg som ofte kan trenge en oppgradering. Dette er enkle og rimelige forberedelser som kan gi store forbedringer og nytt liv til det enkelte rom.

Litt hjelp på veien:

Når du skal style og legge siste hånden på verket da en det noen enkle ting som vi kan anbefale. I stuen bør det se så bra ut at du får lyst til å sette deg ned og kose deg når du kommer inn. Salongbord og spisebord dekoreres med små miljøer for å gjøre det intimt. Puter og pledd er med på å lune stemningen, fyll opp sofaen med helt nye puter og bruk ellers puter der det trengs i en stol, på en benk og miks puter som passer sammen og ha et vakkert pledd til dette. Friske blomster og planter komplimenterer det hele. Bruk rikelig med stearin og t-lys etter sesong og fyll opp med lykter både inne og ute.

Kjøkkenet kan tømmes helt for personlige ting, oppå skap og alt bort fra kjøkkenbenken. Så starte på nytt igjen og sette opp flere miljøer som kan bestå av typisk populære kjøkkenting, urteplanter, frukt og grønt, krydder, oljer, kokebøker, planter etc. Dette er fristende grep som vil fornye kjøkkenet og gi et friskt pust, beregnet på folk som skal komme og se for seg at dette kan bli deres bolig.

Bad må tømmes for alle personlige toilettsaker og vaskeutstyr. Et skinnende bad som er godt utluftet fylles opp med helt nye frotterhåndklær, og lekre såper, blomst i vase eller potte, om det passer så spe på med badematte, badekåpe, dusjbørste, pute på badekaret, etc.

Soverommene må ha nyredde senger med pene puter og sengetepper,  god belysning for lek og lesing og ryddet slik at rommet er luftig og gir en god opplevelse. Et sted potensielle kjøpere kan få lyst til å være når de ser det.

Inngangspartiet er det første man ser og det siste man passerer på visning, det gjelder også oppgangen til leiligheten. Sjekk om det trengs oppgradering der. Dette er områder hvor det tar seg godt ut med potter og planter, blomster, lykter og ny dørmatte.

Boder og uthus bør tømmes for alt som ikke skal flyttes med videre og ryddes pent. Gulvet bør være syndlig slik at man kan se hvor stor plass det er i boden. Garasjen likeså.

Terrasse og balkong må være et attraktivt tillegg til boligen som kommer godt frem på visning. Der må det legges stor vekt på utemøbler, grill, planter, dekor, puter, pledd og skinnfeller.  Alt etter sesong, og hver årstid har sine særegenheter som stylingen bør passe til.

Legg inn et godt budsjett, det lønner seg!