Soverom

Soverom

Hva soverommet skal romme

Hva skal soverommet brukes til? Skal det også fungere som kontor, avslapningskrok, oppbevaring, lek? Når du vet hva de funksjonelle ønskene som skal oppfylles er har du et fint utgangspunkt.

Et personlig og godt planlagt soverom er et godt rom å være i, med farge valg og stil skal den gode opplevelsen appelere til  alle sanser for den personen som bor der. Ved valg av utforming av soverommene skal de helst også være med på å gi den fine helheten i boligen.

Den skal tidlig krøkes! På barnerommet skal det være plass til masse leker og klærne til knøttet. Med gode løsninger fra starten av legges godt grunnlag for mestring og en morsom ryddelek. For lekene som ligger rundt kan en kombinasjon av skap og skuffer i lav høyde gjøre susen.

Hvor er buksa mi? Skap med mye hengeplass gir oppbevaring for skjorter, bukser, skjørt og jakker i flere rader. Da forsvinner hyllekaoset med krøllete klær og alt det man ikke bruker, som har en egen evne til å legge seg bakerst og ta opp plass. Hyllene i skapet kan erstattes med kommoder for å romme de mindre tingene.

Er gulvarealet lite kan veggene utnyttes godt.  Veggskap og hyller, med og uten skuffer, kan trekke blikket oppover og gi mer romfølelse samtidig som du har oppbevaringsplass.

De fleste har mye oppbevaring på soverommet. Enkle knep kan lett fornye boligen din og gi deg praktiske løsninger du ikke har tenkt er mulig. En walk-in garderobe for eksempel, kan la seg gjøre.

Når barna flytter ut kan et av barnerommene bli et ypperlig garderobe rom, med skohyller, hengerekker og en innbydende kommodeøy for dyrebar egenpleie.

Det er bare fantasien som setter grenser!